“ATIKLAR KADINLARIN ELİNDE HAYAT BULUYOR”

“ATIKLAR KADINLARIN ELİNDE HAYAT BULUYOR”   Tire Kaymakamı Sayın Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, kursiyerlerin el sanatları atölyelerini ziyaret etti.   Tire Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ve Tire Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü kurslarda Ceylan Tanrıseven ve Tire Gönül Elçileri kursiyerlerle bir araya geldi.  Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Özlem Erdoğan ziyarette, Kadın

“ATIKLAR KADINLARIN ELİNDE HAYAT BULUYOR”

Tire Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ve Tire Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü kurslarda Ceylan Tanrıseven ve Tire Gönül Elçileri kursiyerlerle bir araya geldi.  Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Özlem Erdoğan ziyarette, Kadın Danışma Merkezinin çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek, kadınlara çalışmaları için uygun ortam hazırlamanın sevincini yaşadıklarını anlattı. Erdoğan, daha fazla kurs alanları oluşturmak için de çalıştıklarını söyledi.

“ATIKLAR KADINLARIN ELİNDE HAYAT BULUYOR”

Gördüğü tablodan ve kadınların kurslara ilgisinden memnun olduğunu ifade eden Ceylan Tanrıseven, kadınların ürettikleri ürünlerini pazarlayabildikleri yerlerin olması durumunda daha iyi sonuçlar alınabileceğini vurguladı. Tanrıseven, kadınların özellikle maharetli ellerinde, atık diye bir şeyin olmadığı ve her eski malzemenin kadınların elinde hayat bulduğunu vurguladı.

Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven de çalışmalarla ile ilgili Tanrıseven ve Gönül Elçileri’ne bilgiler sundu. Güven, Kadın Danışma Merkezinde Halk Eğitimi Merkezi olarak; Ahşap Şekillendirme ve Giysi Tadilatçısı Kursları açtıklarını ve bu kurslara kadınların ilgisinin oldukça fazla olduğunu belirtti.

DIŞARIDAN SİPARİŞ ALINIYOR

Kadın Danışma Merkezinde, vatandaşların her türlü talebine yönelik çalışmalar da yapılıyor. Yetkililer, doğum günü, çeyiz, kına, düğün gibi etkinlikler için vatandaşların verdiği siparişler doğrultusunda ürünler hazırladıklarını ve dışarıdan sipariş alabildiklerini kaydetti.