43. TURİZM HAFTASI TİRE’DE KUTLANACAK

Turizm Haftası, İzmir Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Tire Kaymakamlığı ve Tire Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği programlarla Tire’de kutlanacak. Turizm Haftası Kutlamalarının açılış programı, defile gösterimi ve yemek yarışması Tire’de yapılacak. KUTLAMALAR KORTEJLE BAŞLAYACAK Turizm Haftası etkinlikleri, 15 Nisan Pazartesi günü saat 13:30’da Bedesten ’den Kent Müzesine, protokol üyeleri ve vatandaşların kortej yürüyüşü ile başlayacak.

KUTLAMALAR KORTEJLE BAŞLAYACAK

Turizm Haftası etkinlikleri, 15 Nisan Pazartesi günü saat 13:30’da Bedesten ’den Kent Müzesine, protokol üyeleri ve vatandaşların kortej yürüyüşü ile başlayacak. Korteje Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı eşlik edecek.

Kent Müzesi önünde yapılacak olan etkinliklerde protokol üyeleri konuşma yapacak. Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu gösterilerinin yapılacağı programda Tire Belediyesi Armoni Bandosu mini bir konser verecek yapacak.

DEFİLE ve YEMEK YARIŞMASI KUTUHAN’DA YAPILACAK

Turizm Haftası çerçevesinde ‘’Yöresel Kıyafet Defilesi’’ ve ‘’Ödüllü Yemek Yarışması’’ Kutuhan’da yapılacak.

17 Nisan Saat 15.00’te başlayacak olan defilede Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yer alacak.

Ödüllü yemek yarışması ise üç ayrı kategoride, 19 Nisan tarihinde yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne 16 Nisan tarihine kadar başvurmaları yeterli olacak.