1. Tire Hamsi Şenliği Büyük İlgi Gördü

1.	Tire Hamsi Şenliği Büyük İlgi Gördü

Tire Belediyesi ve Küçük Menderes Karadenizliler Derneği’ nin ortaklaşa düzenlediği 1. Tire Hamsi Şenliği büyük ilgi gördü. Gölet Şenlik Alanı’nda gerçekleştirilen şenliğe Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, Emniyet Müdürü Hasan Özge ve 5 bin civarında vatandaş katıldı. Tire Belediyesi tarafından 1.5 ton hamsinin dağıtıldığı

Gölet Şenlik Alanı’nda gerçekleştirilen şenliğe Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, Emniyet Müdürü Hasan Özge ve 5 bin civarında vatandaş katıldı. Tire Belediyesi tarafından 1.5 ton hamsinin dağıtıldığı şenlikte vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Afrin şehitlerine saygı nedeniyle müzikli eğlence ve konserlerin iptal olduğu şenlikte ilçe müftüsü Şaban Şadan Mehmetçikler için dua okudu. Şenlikte Trabzonspor ve Çaykur Rize Spor formaları açık arttırmayla satıldı. Formalardan ve stantlardan elde edilen gelirler Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı.

Şenliğin açılış konuşmasını dernek başkanı Yakup Aydın gerçekleştirdi. Aydın, derneğin kuruluş aşamasından bahsederek emeği geçen herkese ve festivali gerçekleştiren Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘e teşekkür etti.

Ülkenin güneyinde bir savaş olduğunu ve Afrin’de ülkenin beka mücadelesi verdiğini ifade eden Başkan Çiçek ise: “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlara saygımız nedeniyle müzikli eğlenceleri iptal ettik. Bu kadar acı yaşarken burada eğlenemezdik. Bu şenlik bizim için bir başlangıç, şartlar oluştuğunda neler yapabileceğimizi festivallerinizin ne kadar renkli geçeceğini hep beraber göreceğiz. ” dedi.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, kendisinin de bir Karadenizli olduğunu belirterek: “Babamın babası Trabzon Oflu. Tire’de yaşayan çok Karadenizli var. Hatta kendini Karadenizli hisseden de çok vatandaşımız var. İlla nüfus cüzdanında Trabzon ya da Rize yazacak diye bir şart yok. Bugün hava da çok güzel. Şenlik çok iyi geçiyor. Tek sıkıntımız, malumunuz askerimiz şu anda bir cephede savaşıyor. Şehitlerimiz var. İnşallah en kısa zamanda bu operasyon amacına ulaşacaktır. Biz de bu şenlikleri daha içimize sinerek ve planladığımız şekilde daha görkemli gerçekleştirebileceğiz. Ben bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen başta dernek başkanı Yakup Aydın’ın, yönetim kuruluna ve personelime çok teşekkür ediyorum. Bir dahaki şenlik çok daha uzun ve görkemli olacak. Bunun sözünü şimdiden veriyorum.” dedi. Gölet’in artık Tire’nin festival alanı olduğunu vurgulayan Başkan Çiçek: “Burası artık festival alanı. Bunu herkesin benimsemesi lazım ve derneklerin adımlarını buna göre atması lazım. Lojistik olsun, diğer imkânlar olsun, bunların hepsi burada mevcut. Geriye sadece eğlenmek kalıyor. Nisan ayında ot yemekleri festivalinde de burada Gölet’teyiz.” dedi.

Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ise Tire’nin farklı tarihlerde medeniyetlere ev sahipliğini belirterek: ” Tire insanının misafirperverliğini bugün bir kere daha gördük. Karadenizliler ve Tireliler el ele birlikte güzel bir şenliğe imza attılar. Biliyorum ki bu birlikteliği her zaman herkesle gösterebilirler. “dedi.